torstai 10. marraskuuta 2016

Esi-isät ja ennen kaikkea esiäidit

Muumeille tärkeä hahmo on esi-isä.Luumiperheelle isovanhemmat ovat kultaa. Kummaltakin puolelta esi-isät ovat ihania turvan ja leikin sylejä. He ovat elämässämme niin paljon kuin omilta kiireiltään ja kunnoltaan pystyvät.

Sampon isää kutsutaan karjalaiseen tapaan ukoksi. 


Sailan isää kutsutaan äijäksi, koska hän itse valitsi sen papan sijaan. Äijä sana on lappilainen ja sopii hyvin suvun juuriin.

Äijä ja Sävel


Esi-äitejä täytyy kuitenkin erityisesti kiittää, koska he ovat aina perheemme tukena. Vähättelemättä yhtään jokaisen arvoa. 

Sailan äiti käy viikoittain uimassa Luumimamman ja Tahmatassun apuna. Usein hän myös jää hetkeksi hoitamaan Säveltä, jotta saamme hoidettua juoksevia asioita tai vain viettääksemme yhteistä aikuisten aikaa vaikkapa elokuvissa. Muutama viikko sitten saimme kokonaisen viikonlopun kahden, kun Tahmatassu lähti "Ämmilään". Se teki terää suhteellemme, kun sai huomioida vain yhden ja hermostumatta turhista kenellekään. Ja heti seuraavana viikonloppuna hän jäi yökylään, jotta pääsimme taas tärkeän artistin - Mira Luodin - keikalle. En edes olisi kehdannut pyytää häntä uhraamaan harvoja vuorotyössä käyvän vapaita viikonloppuja tähän, mutta hän puoli väkisin tuputti apua. Sanat eivät riitä <3 

Häntä siis kustutaan myös lappilaisittain Ämmiksi. 

Samoihin aikoihin Sampon äiti on pelastanut arjen tilanteita tuuraamalla Sampon avustajia, kun he eivät syystä tai toisesta ole ilmaantuneet töihin. Taannoin Sävelen piti kerrankin mennä hänelle eli mummolle yökylään, mutta sitten yövuorolainen perui yhtäkkiä vuoronsa. Mummo ja Sävel palasivat kotiin ja apuun. Kaikki ei mene aina niinkuin suunnitellaan, mutta silti aina selvitään. Luumipapan elämä riippuu muista, mutta turvaverkko kantaa aina kaiken yli. Sanat eivät riitä tässäkään.

Mummo mukana arjessa ja juhlassa


Avun pyytäminen ei ole helppoa. Paljon olisi menoja, joihin olisi mukava osallistua. Haluamme kuitenkin pärjätä itse. Emme ole tehneet lasta kenenkään taakaksi. Mm. salibandy ja bändiviikonloput ovat olleet sellaisia, että olemme pyytäneet apua. Loput avut on saanut tyrkyttää. Jokaisesta ylimääräisestä hetkestä olemme kaikille osallistuneille kiitollisia - oli se sitten vaikka vain hetki ulkoilua. Tärkeintä meille on ollut, ettei kukaan tunne taakaksi hetkiä suloisen Sävelen kanssa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti